Het was een wat karakterloze week op de cryptomarkt, saai misschien zelfs. Afgelopen maandag waren de beurzen dicht in Amerika en Engeland. Er kwamen weinig macro-economische cijfers uit. En het bleef ook wat stil rond de spot ether ETF’s die vorige week donderdag onverwacht werden goedgekeurd.

De grafiek van de koers van ETH hieronder illustreert dit mooi. Vorige week zagen we drie doorbraken, eerst de dalende trendlijn (1), toen het 50-daags gemiddelde (2) en daarna een hogere top dan op 8 april (3). Deze week gaan we zijwaarts precies boven de lijn die hoort bij de eerdere top.

Oftewel: (nog) niet de kracht om uit te breken naar nieuwe recordkoersen, maar ook (nog) niet de zwakte om opnieuw de onderkant van het prijsbereik op te zoeken.

Vorige week beschreven we twee opties voor deze nieuwe daily cycle. Wat we nu zien pleit voor de tweede optie, waarbij we nog tot in de tweede helft van juli in het huidige prijsbereik tussen 60.000 dollar en 73.800 dollar blijven. Misschien met een klein uitstapje aan de onderkant, zoals begin mei toen we in twee dagen de 56.500 dollar bezochten.

Er zijn best argumenten die tegen dit scenario getuigen, en de verwachting wekken dat de koers spoedig naar nieuwe records stijgt. Bijvoorbeeld de weekgrafiek waarop de koers de top van april 2021 als steun getest heeft, die bullish divergence laat zien op momentum-indicatoren en weer boven het 10-weeks gemiddelde is gestegen.

Als voor meerdere scenario’s goede argumenten te bedenken zijn, dan moet je met meerdere scenario’s rekening houden.

Daarbinnen kun je best voorkeur hebben voor een van die scenario’s. In ons geval is dat de langere periode zijwaarts. Dat is deels ook een kwestie van intuïtie. Al in april bespraken we deze optie uitgebreid, bijvoorbeeld in deze Alpha Markets onder het kopje “Gaan we de komende maanden zijwaarts?”

Natuurlijk zouden wij het ook schitterend vinden als de koers in juni record na record op de borden zet. Maar we kunnen ook prima leven met een zomer tussen de 60.000 en 70.000 dollar!

We gaan door met de volgende onderwerpen voor onze Alpha Plus leden:

  1. Dit verraadt de taal van de Fed
  2. Welk signaal geeft het maandslot van mei?
  3. Mayer Multiple behoorlijk afgekoeld
  4. Een langere periode zijwaarts — hoe anderen het zien