Onze Alpha Plus leden hebben direct toegang tot onze analisten, bijvoorbeeld via het online vragenforum op Discord. Maandelijks levert dat tientallen vragen én inzichten op. Daarvan belichten we er een aantal periodiek onder de noemer van Alpha Answers.

Ook deze maand wisten onze Alpha Plus leden het vragenforum goed te vinden. In deze editie richten we onze spotlight op wachtwoordmanagers, bespreken we verschillende ondernemerskansen in de crypto-industrie, beantwoorden we de vraag of er nog een altseason komt en onderzoeken we investeringskansen voor bitcoin mining.

1️⃣ Welke wachtwoordmanager raden jullie aan?

🙋
Vraag van Wim:
Welke manager gebruiken jullie bij voorkeur om wachtwoorden op te slaan? Ik heb een Apple-computer en die creëert een sterk wachtwoord voor mij. Wordt dat gebruikt? Voor mijn telefoon en Mac werkt dat. Maar als ik moet inloggen op een andere computer als ik ergens anders ben, dan kan dat volgens mij niet.
Antwoord van Bart:

De Keychain van Apple is volgens mij best prima, maar zoals je zegt, typisch Apple: het is een zogeheten walled garden. Een gesloten ecosysteem dat je alleen vanaf een Apple-apparaat gebruiken kunt. Ik gebruik zelf Bitwarden en ben daar erg tevreden over. Als 2-Factor Authentication (2FA) app gebruik ik Raivo. Dat kan ook met Bitwarden, maar ik wil geen 2FA-codes in de applicatie waarin ook mijn wachtwoorden staan. Ook gebruik ik zo nu en dan 1Password, en dat bevalt ook goed. LastPass ben ik van afgestapt vanwege alle commotie rondom dit platform.

Toevoeging van Mike:

Ik lees in de reacties op deze vraag veel over de ‘minder bekende’ wachtwoordmanagers. Hoewel ik niet met alle opties ervaring heb, raad ik zelf mensen meestal 1Password aan. Waarom? Deze is erg gebruiksvriendelijk, heeft een goede interface en integreert naadloos met Windows en Mac. Ik denk dat gebruiksvriendelijkheid voor de doorsnee gebruiker erg belangrijk is. Anders gaan mensen de software niet (blijvend) gebruiken. Ook is het zelf bewaren van de database met wachtwoorden niet voor iedereen weggelegd.


Voor onze Alpha Plus leden gaan we door met deze drie vragen:

  1. Investeren in bitcoin mining, doe je dat zakelijk of privé?
  2. Komt er een altseason in de komende maanden?
  3. Welke ondernemerskansen zien jullie op het gebied van crypto?