Onze Alpha Plus leden hebben direct toegang tot onze analisten, bijvoorbeeld via het online vragenforum op Discord. Maandelijks levert dat tientallen vragen én inzichten op. We pikken er periodiek een aantal uit onder de noemer van Alpha Answers.

Ook deze maand wisten onze Alpha Plus leden het vragenforum goed te vinden. In deze editie belichten we de risico’s van Tether-staking, denken we mee over relevante diploma’s voor de cryptoindustrie, brengen we een aantal boeken onder de aandacht en duiken we in Ethena en de verwachte rendementen.

1️⃣ Zien jullie risico’s rondom Tether-staking?

🙋
Vraag van Giallah:
Ik zag dat je bij Kraken 5,75% APY (het jaarlijkse rendement op een investering) ontvangt op het staken van Tether. Dat is geen slecht rendement natuurlijk; ik krijg 2,46 procent bij Bunq. Ik overweeg om wat spaargeld op deze manier te laten renderen. Ik ben echter benieuwd welke risico’s jullie zien?
Antwoord van Bert:

Er zijn een aantal risico's om rekening mee te houden:

  1. Tegenpartijrisico bij Kraken
  2. Derdepartijrisico bij Tether
  3. Koersrisico op de dollar vs. de euro

Verder heb je als nadeel dat je cryptoportefeuille, waar Tether onderdeel van is, zwaarder belast wordt in Box 3 dan euro’s die op je spaarrekening staan.

Je kunt ook overwegen om kortlopende Amerikaanse staatsobligaties (ETF) te kopen bij een aandelenbroker. Dat scheelt de risico's (1) en (2).

PS: Laten we het geen "staking" noemen – dat is het niet. Dergelijk rendement wordt waarschijnlijk behaald door ‘lending’ (het uitlenen van je geld).


Voor onze Alpha Plus leden gaan we door met deze vragen:

  1. Welke aan crypto gerelateerde boeken raden jullie aan?
  2. Wat is het Saylor Academy diploma waard?
  3. Wat denken jullie van de verwachte rendementen van Ethena (ENA)?