Artikelen in Alpha Markets

Technische analyse, on-chain analyse, macro-economie. Klinkt ingewikkeld? Met Markets houden we Alpha’s op de hoogte over de stand van zaken. Dit is het archief met alle marktupdates die ze ontvangen hebben.

Bert Slagter, 4 dagen geleden

De bitcoinkoers zit nu zes maanden in hetzelfde prijsbereik. En dat zou best nog even kunnen duren. In deze fase van de marktcyclus is het gat tussen fundamentele ontwikkelingen en koers het grootst.

Lees verder

Bert Slagter, 18 dagen geleden

Het thema van deze editie van Alpha Markets is ambivalentie: het tegelijkertijd aanwezig zijn van twee verschillende waarden. Komt er een crash of een boom? En hoe kan er tegelijk enthousiasme en apathie zijn?

Lees verder

Bert Slagter, één maand geleden

In het Amerikaanse bergdorp Jackson Hole vergaderen centrale bankiers van over de hele wereld. Zullen ze dit jaar opnieuw financiële markten in beroering brengen met een onverwachte uitspraak? Verder kijken we naar het magere herstel van bitcoin en mogelijke grijze zwanen in de komende maanden.

Lees verder

Bert Slagter, 2 maanden geleden

Deze week was het meeste wel volgens verwachting: de bitcoinkoers sudderde zijwaarts, de rente steeg met 0,25 punten en het 800.000ste bitcoinblock werd aan de keten toegevoegd. Toch zijn er een paar noemenswaardigheden!

Lees verder

De CBDC is niet om mee te sparen
Gratis preview

De CBDC is niet om mee te sparen

Deze week was onze eigen Bert te gast in de Cryptocast, waar ook Inge van Dijk van DNB aanwezig was. Volgens haar is de CBDC niet gemaakt om te sparen, maar om mee te betalen. Bert geeft zijn reflectie. Verder hebben we deze week een interessante discussie met Pascal Gauthier, de ceo van Ledger.

Lees verder