🙋
Live Q&A op Discord: woensdag 10 april om 20.00 uur

De week voor de halving staat de volgende Live Q&A gepland. Deze keer op woensdagavond. We beginnen om 20.00 uur en een uur later sluiten we af. De sessie is voor iedereen toegankelijk, ook voor Free Members.

Zit je nog niet op Discord? Geen nood, aanmelden is snel en eenvoudig. Klik op deze link, login of maak een account aan, en de rest spreekt voor zich. Kost je maximaal een paar minuten!

De correctie die op 14 maart begon liet de koers van bitcoin in zes dagen met 18% dalen, van 73.800 dollar naar 60.800 dollar. Sindsdien is de koers wat hersteld naar rond de 70.000 dollar. De cryptomarkt als geheel volgde een soortgelijk patroon, en er zijn maar weinig munten die het enorm veel beter of slechter deden.
 
Als we flink uitzoomen, en kijken naar de grafiek van de afgelopen vier jaar, dan zien we dat de huidige correctie zich afspeelt in het prijsbereik waarin ook de toppen van april en november 2021 liggen. We zouden de afgelopen vier weken best kunnen zien als consolidatie rond de all-time high van de vorige bullmarkt.
 
Daar is niets mis mee. Het geeft iedereen die dat wil de kans om in en uit te stappen. Zo’n tussenstop in een jonge bullmarkt voorkomt dat er zich een grote hoeveelheid ongerealiseerde winst opbouwt. Op korte termijn kan een daling van 10.000 dollar in een paar dagen voor kriebels in de buik zorgen, maar van een grotere afstand bekeken is er niets aan de hand.
 
Op de grafiek hebben we het 200-daags gemiddelde getekend. Een energiek stijgende markt blijft voor lange tijd boven dit gemiddelde. Aan de linkerkant zie je de bullmarkt van 2020-2021 waarin de koers na de coranadip in maart 2020 ruim een jaar boven dit gemiddelde zat. Pas als we nu naar 43.000 dollar zouden dalen, komen we bij dit gemiddelde terug.
 
We hebben met de afkortingen HH en HL telkens een hogere top (higher high) en een hogere bodem (higher low) gemarkeerd. Deze mooie reeks komt pas in gevaar als we dalen tot onder de 38.500 dollar. Kortom, we zien in allerlei opzichten een gezonde bullmarkt.
 
De grafiek hieronder is de weekgrafiek van bitcoin. Opmerkelijk is dat de koers op Binance, het handelsplatform met het grootste volume, nog geen enkele week boven de all-time high van 2021 gesloten is. Op zondag 10 maart was het weekslot 68.955 dollar en op 17 maart was het weekslot 68.353 dollar.
 
Formeel is deze correctie pas achter de rug als we een hogere koers neerzetten dan het startpunt op 14 maart, maar een weekslot boven de 69.000 dollar is een vroege aanwijzing dat de bulls weer de leiding hebben.

In de nacht van zondag op maandag ligt niet alleen het slot van deze week. Omdat het toevallig ook de overgang is van 31 maart naar 1 april ligt daar ook meteen het slot van de maand en het kwartaal. Een belangrijk meetpunt, niet alleen voor bitcoin, maar voor alle financiële markten.

Voor goud lijkt dit de definitieve bevestiging van de uitbraak uit een consolidatie van meer dan tien jaar te worden.

De vorige bullmarkt van goud liep van 2001 tot 2011, met een prijsstijging van 650% van 255 dollar naar 1920 dollar. De koers rond de 2000 dollar was sindsdien het plafond, met in de afgelopen drie jaar verschillende mislukte pogingen om uit te breken. Nu lijkt het er dan echt van te komen.

Met 2230 dollar ligt de huidige koers ruim boven de 2060 dollar die de afgelopen jaren de bovengrens was, en ook boven de stijgende bovenkant van het cup & handle patroon.

Begint met de uitbraak van goud een nieuwe bullmarkt van hard assets? In dat geval loont het om te kijken naar edelmetalen en aandelen in grondstoffenbedrijven. Maar ook voor bitcoin – het digitale goud – zou dat een stevige wind in de rug zijn!

We gaan door met de volgende onderwerpen voor onze Premium Members:

  1. De Mayer Multiple: nog lang niet oververhit
  2. Liquiditeit stijgt, goed voor bitcoin?
  3. De case voor aandelen in bitcoin-miners
  4. Het aandeel MicroStrategy onder druk
  5. Binnenkort een nieuwe all-time high?