Afgelopen woensdagavond zaten we weer aan de buis gekluisterd: Jerome Powell sprak namens de Amerikaanse centrale bank de wereld toe. Zou hij een donderpreek afsteken over onterecht optimisme onder beleggers?

Geen donderpreek. Zelfs wat milde woorden en veel aandacht voor de snel omlaag komende inflatie. En dat in een tijd waarin beleggers weer vertrouwen tonen in bitcoin!


👍
Het is vrijdagmiddag, het tijdstip waarop er tot 20 januari precies 90 keer een Alpha Roundup in je mailbox verscheen. Maar sindsdien niet meer. We hebben de Roundup ontbundeld in een aantal losse producten. In deze update kun je daar meer over lezen.

Marktupdate

De eerste maand van 2023 was een knaller! De koers sloot met 23.100 dollar 39,9 procent hoger dan de opening op 16.500 dollar. De beste januari voor bitcoin sinds 2013, toen de koers 51,1 procent steeg.

De 39,9 procent stijging is de hoogste maandwinst sinds oktober 2021, vlak voor de all-time high van de vorige bullmarkt op 69.000 dollar.

In de grafiek hieronder zie je bovenaan de maandgrafiek van bitcoin en onderaan de verandering van de koers in de betreffende maand. We hebben de periodes van bodem naar top groen gemarkeerd en van top naar bodem rood.

De stijging van januari is fors voor een bearmarkt. Zouden we dan daadwerkelijk de bodem al hebben gezien?

We hebben rondom de koers met de blauwe lijn het 12-maands gemiddelde getekend. Die lijkt op de corona-schok na een aardige scheidslijn te zijn tussen langdurige stijgende en dalende trends. Die ligt nu op 25.000 dollar.

De bitcoinkoers in de afgelopen 10 jaar