Artikelen in Alpha News

Een dag in de cryptowereld is als een week erbuiten. Alpha’s laten het doorspitten van alle relevante informatie aan ons over. Dit is het archief van alle News-edities die ze ontvangen hebben.

Peter Slagter, 5 dagen geleden

De week was op zijn zachtst gezegd veelbewogen. Na misschien wel de ernstigste IT-crisis ooit, zijn ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen op zijn kop gezet. En bitcoin? Die draait weliswaar gewoon door, maar blijft niet onbewogen door het tumult!

Lees verder

Peter Slagter, 19 dagen geleden

De cryptomarkt is in mineur. In een week tijd zijn de prijzen flink gedaald en heerst twijfel over het vervolg. Die twijfel leidt bij bitcoinminers tot nieuwe bedrijfsmodellen. Zijn we getuige van de geboorte van ‘applicatiespecifieke datacentra’?

Lees verder

Peter Slagter, 2 maanden geleden

▶ Beluister dit artikel online Je hebt vast de afkorting DARPA weleens gezien. Het staat voor Defense Advanced Research Projects Agency, een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. De voornaamste taak van DARPA is het beheer van onderzoeksgelden. In 2003 gebruikte

Lees verder

Prijs bitcoin daalt na lancering ETF’s, maar waarom?
Gratis preview

Prijs bitcoin daalt na lancering ETF’s, maar waarom?

We kijken terug op een veelbewogen week. Eerst waren we getuige van een chaotisch goedkeuringsproces, vervolgens werden alle details van de eerste handelsdagen vastgelegd. Die zijn de signalen die we opvingen.

Lees verder