💡
🚀 Primeur: Bitcoin Amsterdam 2024

Blokkeer deze dagen in je agenda: 9 en 10 oktober. Waarom? Dan staat Europa’s tofste bitcoinconferentie weer op de agenda! Wij zijn er uiteraard ook weer bij om op het Westergasterrein te proosten op de eerste bullmarkt-editie van Bitcoin Amsterdam.

Je kunt via deze link voor slechts 100 euro een kaart aanschaffen. Ons advies: direct doen. Dat is een mooie prijs voor twee dagen leren, borrelen en netwerken. Over enkele weken stijgt de prijs met grote stappen omhoog.

🎥 Terugblik Bitcoin Amsterdam ’23
🎥 Terugblik Whale Party ’23
🎥 Terugblik Ordinal Museum ’23

Wij hebben er zin in!

We openen deze News-editie met een mooi citaat van een gevierde belegger, Peter Brandt. Hij plaatste deze week een ode aan de bitcoiner:

Felicitaties aan wie zich volledig bezighoudt met bitcoin en andere munten die hij als fundament van toekomstige financiële systemen ziet fungeren. Ik geloof dat dit kan gebeuren, en dat bitcoin belangrijk wordt voor het behouden van vermogen.

Mijn generatie, de generatie van [president] Biden en Gen X-ers, heeft aan het roer gestaan van de grote Amerikaanse kredietcrisis. Wij zijn verantwoordelijk voor het opstapelen van schulden bij Millennials en Zoomers. Er is iets revolutionairs aan de hand met crypto dat oude investeerders niet kunnen doorgronden. Maar jullie, de jongere generatie, begrijpen het – en hopelijk kan crypto het systeem redden, of op zijn minst ongelooflijke rijkdom voor je genereren.

Dus, hier is mijn ode aan jou. Je verdient het.

Brandt is al sinds 1975 actief als professionele handelaar en voelt haarfijn aan dat bitcoin een aantal imposante weken achter de rug heeft, met bijbehorend optimistisch sentiment. Dat lokt marktbreed een reactie uit. Daarbij kiest Brandt niet voor de weg van de minste weerstand – de typische zure en slecht geïnformeerde perspectieven van ECB’ers en FD’ers –, maar voor een lofzang op diegene die investeert waarin hij gelooft: een beter, transparanter en eerlijker financieel systeem. ‘De oude garde begrijpt het niet, maar er is iets revolutionairs aan de hand’, zegt hij eerlijk.

Die revolutie voelen we ook op Madeira. Daar zijn we met het hele Bitcoin Alpha-team aanwezig voor Bitcoin Atlantis. De organisatoren van deze relatief kleine conferentie hebben het voor elkaar gekregen om alle grote namen op het podium te krijgen. Jack Dorsey, Lyn Alden, Jack Mallers, Alex Gladstein, Jeff Booth, Preston Pysh, en zelfs Michael Saylor, die zegt in te zijn gegaan op een uitnodiging van de president van Madeira.

Jullie favoriete reporters hard aan het werk in Funchal, de hoofdstad van Madeira. De conferentie werd gehouden in het voetbalstadion.

Van de presentaties die wij gezien hebben, vonden we die van Jack Mallers er met kop en schouders bovenuit steken. Hij gaf een vlammende introductie tot bitcoin, waarin hij vertelt wat in zijn ogen de innovatie van Satoshi Nakamoto behelst. De uitspraak die we het origineelst vonden: