Ja, dat lees je goed! Je kunt dit paasweekend vieren door bitcoin te sturen naar 1AprilpaZjKFvyi1o455paPH. Wat we daarop ontvangen verdubbelen we en sturen we aan je terug!

Wie bovenstaand adres in zijn wallet plakt, krijgt (hopelijk) een foutmelding. Dat is de bedoeling, want het is bewust een ongeldig adres. Voor wie het nog niet duidelijk is: tweede paasdag valt dit jaar op 1 april.

Hoewel het er hier wel erg dik bovenop ligt, zijn er helaas best veel mensen die op andere datums in deze ‘grap’ stinken. Het is een zogeheten giveaway scam, waarbij de oplichter vaak de naam van een bekend persoon misbruikt om cadeautjes weg te geven. Je begrijpt, alle ingezonden sats worden gestolen en weggesluisd.

Een grapje is leuk, maar opgelicht worden ellendig. Laat je gerust door je familie in de maling nemen, maar wees je er in de cryptowereld van bewust dat ook 1 april misbruikt wordt om je wat sats afhandig te maken.

Maar goed, tweede paasdag dus. We hebben voor deze heugelijke dag wat Alpha voor je. Verzamel alle paaseieren en andere chocolade-snacks die je kunt vinden. Niet om op te eten, maar om thuis in je kluis te stallen. Want wist je dat de prijs van cacao de afgelopen maanden sneller steeg dan die van bitcoin?

Bron: Bloomberg

Dat heeft overigens niets met Pasen te maken. Het aanbod van cacao is dit jaar historisch laag. De meeste bonen hangen aan West-Afrikaanse bomen, maar door extreem weer – zware regen, harde wind en overstromingen – valt de oogst al drie jaar achtereen tegen en is wat wél is geplukt lastiger van A naar B te transporteren. De gevolgen ervan zie je binnenkort wellicht in de supermarkt. Omdat je Mars-reep kleiner is geworden, bijvoorbeeld. Of omdat je een KitKat koopt die maar deels voorzien is van chocolade.

Nieuwe productlijn van KitKat, volgens NPR een noodgreep om te voorkomen dat de prijs te hoog oploopt (bron)

In de cryptowereld is afgelopen week toegeschreven aan Sam Bankman-Fried. De ex-ceo van FTX kreeg te horen dat hij voor 25 jaar achter de tralies verdwijnt. Daarmee staat er een punt achter een van de meest opzienbarende rechtszaken in de financiële geschiedenis van de VS. “Hij wist dat het verkeerd was”, sprak de rechter. “Hij wist dat het crimineel was. Maar hij heeft er vooral spijt van dat hij zijn pakkansen verkeerd heeft ingeschat.”

🙋
Live Q&A op Discord: woensdag 10 april om 20.00 uur

De week voor de halving staat de volgende Live Q&A gepland. Deze keer op woensdagavond. We beginnen om 20.00 uur en een uur later sluiten we af. De sessie is voor iedereen toegankelijk, ook voor Free Members.

Zit je nog niet op Discord? Geen nood, aanmelden is snel en eenvoudig. Klik op deze link, login of maak een account aan, en de rest spreekt voor zich. Kost je maximaal een paar minuten!

Vanwege het paasweekend houden we deze News-editie beknopt. We willen jullie niet te lang bij jullie schoonfamilie weghouden, en zelf ook nog een matse snoepen.

We gaan daarom direct door met wat zoete Alpha voor onze Premium Members:

  1. Waarom (steeds meer) mensen risico nemen
  2. De winnaars van maart
  3. Bitcoin en Apple-apparaten: gevaarlijke combi?