Toen we vorige week vrijdag de Markets verstuurden, had bitcoin net een felle stijging achter de rug van 15 procent in een tijdsbestek van 24 uur. In een paar dagen tijd werd de hele correctie van half april tot half juni ongedaan gemaakt. Een teken van kracht!

Vrijdagavond schoot bitcoin opnieuw omhoog, van 29.900 naar 31.400 dollar in een dik uur tijd. Een goed begin van het weekend. De rest van de week bleef de koers zonder al te veel schommelingen tussen deze twee bedragen hangen.

Op de grafiek hieronder hebben we het verloop van de koers in de maand juni getekend, met daarbij de belangrijkste gebeurtenissen. Met een aantal sprongen steeg de koers na de ETF-aanvraag van BlackRock zo’n 27 procent.

De bitcoinkoers in juni

Die 31.400 dollar is meteen ook de hoogste koers van 2023. Dat is nog iets hoger dan de top van de vorige daily cycle op 14 april 2023, die op 31.000 lag. De vorige keer dat we deze koers zagen was 12 maanden geleden.

We zitten nu aan de bovenkant van het prijsbereik van de weken na de Luna-crash, dat loopt van 25.300 tot 32.500 dollar. Als we daarboven komen, kan je zeggen dat de markt alle ellende van de bearmarkt heeft verwerkt en verteerd. De koersdalingen van FTX, Celsius en Luna zijn dan weer goedgemaakt.

Daar zijn we nu nog niet. Laten we eerst maar eens afwachten hoe we vannacht de maand juni afsluiten. Een sluiting boven het 20-maands gemiddelde zou bemoedigend zijn. Dat ligt nu ongeveer op 30.000 dollar.

De bitcoinkoers in de afgelopen 14 maanden

Vorige week beoordeelden we de nog verse stijging als serieus te nemen prijsactie. Ons basisscenario werd daardoor dat we aan het begin van een nieuwe daily (en weekly) cycle zitten. We verwachten daarmee in principe verdere stijging.

Inmiddels hebben we meer data die dat beeld ondersteunen: