De afgelopen week is de koers verder gedaald van 66.000 dollar naar 63.000 dollar. We zitten opnieuw onder het 50-daagse gemiddelde. In een bullmarkt is dat het signaal dat we op weg zijn naar een daily cycle low.

Het wordt de tweede daily cycle die we in het prijsbereik tussen 60.000 dollar en 74.000 dollar hebben doorgebracht. Volgende week vrijdag zitten we er precies vier maanden in. Daarmee begint deze zomer steeds meer op de vorige te lijken, toen we ook twee (lange) daily cycles in een ongeveer even breed prijsbereik doorbrachten. Dat lag toen grofweg tussen de 25.000 dollar en 32.000 dollar.

Zou de geschiedenis zich herhalen, dan zouden we eind juli of begin augustus uit het huidige prijsbereik ontsnappen en naar nieuwe recordkoersen stijgen. Daaraan zou dan de stijging vanaf de bodem vooraf gaan, met eerst een uitbraak boven het 50-daags gemiddelde en een test ervan.

De grafiek hieronder laat zien hoe die daily cycles de afgelopen tijd verlopen zijn. We zitten nu op dag 51 van de huidige cycle, die gemiddeld ongeveer 60 dagen duurt. De daling van de afgelopen twee weken past prima bij een aanloop naar de daily cycle low (DCL).

We hebben het over een gemiddelde van 60 dagen, maar de spreiding is groot. Je kunt er niet tot op de dag nauwkeurig mee plannen. Wel geeft het een aardig beeld van wanneer je sterkte en zwakte kunt verwachten. De komende twee weken zijn een goede kandidaat voor een bodem, en het begin van een nieuwe periode van stijging.

Met een daily cycle high (DCH) op dag 37 krijgen we de indruk dat deze daily cycle right translated (RT) is. Dat wil zeggen dat de top rechts van het midden zit. Vaak is de bodem van zo’n cycle hoger dan de vorige bodem. Dat zou betekenen dat we niet opnieuw tot 56.500 dollar zouden dalen.

Een logisch doel is dan rond de 60.000 dollar, net als op 20 maart. Dat zou een mooie symmetrie brengen in deze periode van consolidatie, met mogelijk een mooi omgekeerd hoofd-en-schouders patroon als resultaat. Daarover later meer.

Samengevat verwachten we de komende week verdere zwakte naar een dieptepunt rond de 60.000 dollar. Daar begint een nieuwe daily cycle, waarin we een nieuwe poging kunnen verwachten om uit te breken naar een nieuwe recordkoers.

Hieronder gaan we voor onze Alpha Plus leden verder met de volgende onderwerpen:

  1. Het hoofd-en-schouders patroon
  2. ETF-update
  3. Als de trein vertrekt, zit je er dan in?
  4. De seizoenswerking op de cryptomarkt