Er hangt een bullmarkt in de lucht. Na de prijsstijging van afgelopen weken zien we ook in het nieuws een voorzichtige kentering. Het sentiment wordt langzaam positiever en de aandacht verschuift van het opruimen van bearmarkt-rommel naar nieuwe ontwikkelingen. Welke? Dat lees je in deze News!

Nieuwe bullmarkt?

Vorige week schreven we over het lot van Sam Bankman-Fried. Na een onverwacht kort proces had de twaalfkoppige jury slechts vijf uur nodig om Bankman-Fried zevenmaal schuldig te verklaren. Het oordeel lijkt ook een punt te zetten achter de aandacht die uitgaat naar de brokstukken van de afgelopen jaren. Die zijn er nog wel, maar de markt tilt er minder zwaar aan. De wereld wordt sinds enkele weken door een andere bril bekeken; een sentimentsverandering waarvan de bestendigheid nog moeilijk in te schatten is.

Natuurlijk zijn prijsveranderingen onderdeel van dat gevoelsleven. De afgelopen weken deden de prijzen iets dat we al een tijdje niet gezien hebben. Niet alleen bitcoin deed het goed, ook solana (+124 procent) en chainlink (+102 procent) schreven indrukwekkende cijfers. En ether? De nummer twee van de markt steeg met 33 procent tijdelijk tot boven de 2100 dollar.

Het koersverschil met 30 dagen geleden (bron: Coin360)

Gebruikers van X zijn het meest direct aan het veranderde sentiment blootgesteld. De eerste handboeken voor het overleven van een bullmarkt worden weer gedeeld. Meerdere profeten weten zeker dat we pas het begin ervan gezien hebben. En wil je rijk worden? Dan is er altijd iemand die je op weg helpen kan.

Je proeft hierin wellicht wat cynisme. Op de vraag of er een nieuwe bullmarkt is aangebroken, past wat ons betreft een meer bescheiden antwoord. Spreken in zekerheden in de context van complexe systemen, zoals financiële markten, is een grote rode vlag. Gebruik die om wat je leest met een korrel zout te nemen.

Met die kanttekening in het achterhoofd kijken we naar een aantal recente gebeurtenissen. Daaruit ontstaat een optimistisch beeld dat de voorzichtige positiviteit ondersteunt.