Genoeg gehuild, tijd om de tranen weg te vegen en de schouders eronder te zetten. Nu de rook (enigzins) is opgetrokken kunnen we kijken naar de weg vooruit. Vanuit veel bedrijven horen we de kreet "dit nooit meer". Dat hoor je natuurlijk na elke crisis, maar zegt weinig. Toch gloort er hoop aan de horizon, omdat veel crypto-bedrijven bezig zijn met proof of reserves. Wat dat is lees je in deze Alpha. Verder natuurlijk alle andere nieuwtjes, een marktupdate van Bert en een mooie leestip.

Over de weg vooruit gesproken: deze week hebben we de Alpha Community gereleased. Als Alpha ben je van harte welkom, gratis en voor niets. De komende tijd gaan we met zijn allen de community testen en verbeteren. Er zijn al 250 Alpha's lid, zien we jou ook binnenkort?

Deze Roundup samengevat:

  • Genesis is op zoek naar kapitaal, maar heeft moeite om dat te vinden.
  • Onduidelijk of hoe groot de problemen daadwerkelijk zijn. CEO Barry Silbert geeft aan dat er geen reden voor zorgen zijn.
  • FTX hacker zorgt door verkoop ETH voor onrust op de markt.
  • De GBTC discount liep deze week eventjes op naar bijna 50%.
  • Miners verkopen meer bitcoin dan dat ze minen.
  • Verschillende Proof-of-Reserve initiatieven van start.

FTX-update

De val van FTX houdt de markt nog in haar greep. Iedereen probeert de impact ervan te beoordelen, maar een stelselmatig gebrek aan feiten remt dat proces.

Vorige week vrijdag verscheen het eerste feitenrelaas vanuit FTX. De vraag hoe het zo kon misgaan met FTX is daarmee beantwoord. De aandacht verschuift nu naar andere vraagstukken. Wat gebeurt er met Bankman-Fried? Wat gaan crediteuren terugzien van het geld dat ze bij FTX stalden? En welke bedrijven gaan samen met FTX ten onder?

Wekelijks sijpelt er nieuwe informatie over deze vragen binnen. Zo staat deze week de solvabiliteit van Genesis Trading in de spotlights. Het is niet gek als deze naam je niets zegt. Genesis biedt vooral diensten aan institutionele spelers. BlockFi en Gemini bijvoorbeeld, die via Genesis rente uitkeerden op door klanten ingebrachte tegoeden.

Vorige week maakte Genesis bekend de geldloketten te sluiten. De val van FTX slaat een gat van 175 miljoen dollar in de balans van het bedrijf en dat is een klap die ze niet zonder kleerscheuren kan opvangen. Ze zoekt daarom naar nieuw kapitaal om het ontstane gat mee te vullen, maar dat blijkt lastig te vinden. De vraag is daarom: gaat de getroffene knockout of kan ze ervan herstellen? Genesis zelf stelt dat er geen faillissement ophanden is, maar de markt neemt dat nu vanzelfsprekend met een korrel zout.

Tijd voor een uitstapje om het imperium toe te lichten waar Genesis onderdeel van is. Het moederbedrijf ervan is de Digital Currency Group (DCG). Barry Silbert, voor wie wat langer meeloopt een bekende naam, staat er aan het roer. Onder DCG valt een waaier aan bedrijven, waaronder bekende namen als Grayscale Investments, CoinDesk, Foundry, Luno, TradeBlock, HQ, en Genesis Trading.

Silbert vertelde aandeelhouders deze week meer over de stand van zaken. In totaal heeft de groep meer dan 2 miljard dollar aan schulden en wordt dit jaar een omzet verwacht van 800 miljoen dollar. De toon van het Silbert’s bericht is optimistisch. “We hebben eerdere cryptowinters doorstaan”, schrijft hij. “Hoewel deze misschien ernstiger aanvoelt, komen we er als collectief sterker uit.”

Maar waarom is de groep dan op zoek naar nieuw kapitaal? En waarom kunnen klanten van Genesis niet meer bij hun tegoeden?

Deze discrepantie leidt tot theorieën over de staat van het concern. De één gaat over een onvermijdbaar faillissement, de ander over een manier waarop dit allemaal met een sisser af kan lopen.

Theorieën in de eerste categorie draaien om de klappen die de groep afgelopen jaar heeft gehad. Genesis leende het omgevallen hedgefonds Three Arrows Capital maar liefst 2,4 miljard dollar, waarvan 1,2 miljard dollar nog niet terug is. Deze claim is door het moederbedrijf overgenomen middels een aandelenconstructie, met als doel om het gat in de balans van Genesis te dichten.

Het leidde niet direct tot problemen, omdat Genesis kennelijk voldoende liquide was om haar klanten te blijven bedienen. Dat veranderde met de val van FTX. De paniek die dat veroorzaakte, liet zelfs het institutionele clientèle van Genesis niet onberoerd. Zij komen hun ingebrachte geld opeisen, maar vanwege een “een mismatch in liquiditeit en looptijd” kan Genesis daar niet aan voldoen.

De doemdenkers gaan er vanuit dat het onmogelijk is voor Genesis om de liquiditeitsproblemen tijdig op te lossen. De door Silbert gezochte liquiditeitsinjectie, een shot met een waarde tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar, zou simpelweg te groot zijn. Ze zien daarbij het risico dat de vonk overspringt naar het Grayscale-fonds, waar meer dan 600.000 BTC in vaststaat. Wat als dat geforceerd de verkoop in moet?

De groep optimisten ziet in datzelfde fonds juist een onderdeel van de oplossing. Het levert DCG jaarlijks, zelfs bij deze lage bitcoinprijs, een omzet van 300 miljoen dollar op. Ze wijzen op de productiviteit van de bedrijven die onder DCG vallen, en zien een gezonde en degelijk bestuurde groep. In die context moet volgens hen een scala aan oplossingsrichtingen bespreekbaar zijn.

Bovenstaande scenario’s zijn sterk speculatief. Er zijn teveel verschillende verhalen, geruchten, bedragen, en mogelijke uitkomsten om er lijn in aan te brengen.

Het is verstandig om na te denken over het scenario dat Genesis inderdaad failliet gaat. Dat kan leiden tot (al dan niet definitief) onopeisbare klanttegoeden, zoals bij Gemini Earn het geval is. Het is onbekend welke bedrijven achter de schermen nog meer van Genesis gebruik maken. Heb je zelf geld uitgeleend om passief inkomen mee te genereren? Je kunt er voor kiezen om dat tegoed preventief terug te halen in afwachting van meer duidelijkheid.

Voordat we verder gaan met de actualiteiten, duiken we de marktupdate in!

Markt

Het is nog maar 2 weken geleden dat FTX uitstel van betaling aanvroeg. Een dag later, zaterdag 12 november, verdween maar liefst 447 miljoen dollar aan cryptovaluta uit de kluis van FTX. Een hacker? Een boze werknemer? De toezichthouder van de Bahama’s? Sam Bankman-Fried zelf?

We weten het fijne er nog niet van. Wat we on-chain kunnen volgen, wijst in ieder geval op een kwaadaardige speler. Een black hat hacker in jargon. Die wisselde verschillende tokens snel om naar ether en kwam met 250.000 ether in de top-50 van grootste ether-bezitters. Toen bleef het een tijdje stil, totdat de tegoeden afgelopen zondag weer in beweging kwamen.

De hacker ruilde tienduizenden ethers tegelijk voor renBTC, een bitcoin-afgeleide op het ethereumnetwerk. En wisselde die vervolgens in voor echte bitcoins. Deze actie veroorzaakte wat onrust op de verder rustige zondag, en verklaart de wat grotere schommelingen in de koers van ether in vergelijking met bitcoin dit weekend.

Bron: Twitter

De FTX-hacker is een van de manieren waarop de val van FTX ons nog maanden zal achtervolgen. Nu ontstaat nog bij elk gerucht onrust op de markt. Dat zal verdwijnen.

Maar sommige geruchten zullen veranderen in feiten. En die kunnen nog maandenlang de markt beïnvloeden. In veel gevallen negatief. Dat betekent niet dat de markt alleen maar omlaag kan, maar we fietsen wel tegen de wind in.

De afgelopen dagen ging het veel over Genesis die misschien op de rand van een faillissement balanceert. In de FTX-update hierboven vertelden we al over wat ze doen en waar de problemen vandaan komen.

Direct stond ook de schijnwerper op Grayscale, een zusterbedrijf van Genesis. Die beheert het grootste bitcoinfonds ter wereld (GBTC) met ruim 630.000 bitcoin in de kluis. Zouden die bitcoins er wel echt zijn? En wat als Grayscale in de problemen komt door de tekorten bij Genesis? De hoge korting zou daar volgens de geruchten een aanwijzing voor zijn.

De aandelen in het fonds worden al veel langer verhandeld met korting ten opzichte van echte bitcoin. De Amerikaanse wetgeving verbiedt een mechanisme waarmee het fonds krimpt, waardoor geen arbitrage mogelijk is tussen GBTC en BTC. De verwachting is dat de korting pas verdwijnt zodra de Amerikaanse toezichthouder toestaat dat GBTC wordt omgezet in een ETF.

Die korting liep de afgelopen dagen snel op en raakte bijna de 50 procent. Nadat bewaarpartij Coinbase bevestigde dat de bitcoins van GBTC daadwerkelijk in de kluis liggen, liep de korting flink terug naar 39 procent. Het ontbreken van de Grayscale-bitcoins is een voorbeeld van een gerucht dat waarschijnlijk niet waar is.

Bron: Coinglass

De sfeer was gespannen, maar de handel was eigenlijk opvallend stabiel. Het koersverloop leek erg op vorige week. We begonnen rond 16.500 dollar, daalden op maandag naar 15.500 dollar en zijn nu weer terug waar we begonnen.

De bitcoinkoers in de afgelopen vier weken

On-chain zien we dezelfde dynamiek als vorige week. Miners verkopen meer dan ze binnenkrijgen. Er wordt nog steeds veel van exchanges afgehaald. Deze week daalde het niveau van de door Glassnode bijgehouden exchange-wallets met zo’n 50.000 bitcoin.

David Puell, analist bij ARK Invest, deelde een hypothese over de afwisselende dominantie van Azië en de VS op de bitcoinmarkt. Hij gebruikt daarvoor de aan de drie grote tijdzones toegewezen bitcoinhoeveelheid. In Europa is dat redelijk stabiel. In de VS en Azië wisselt het elkaar af. Sinds deze zomer heeft Azië het stokje van de VS overgenomen: een nieuw Aziatisch regime?

Bron: David Puell

De laagste koers deze week was met 15.450 dollar net ietsjes lager dan het vorige dieptepunt van 15.500 dollar op 9 november. Maar echt indruk maakte de daling niet. Verschillende momentum-indicatoren zetten echter een hogere bodem neer. Dit kan een eerste teken zijn van afnemende interesse om tegen deze koersen te verkopen.

De bitcoinkoers in de afgelopen 6 maanden

Anders gezegd, voor nog een grote stap naar beneden is nieuwe (negatieve) informatie nodig. Die kan er natuurlijk komen, van binnen en buiten de cryptomarkt. Het is daarom veel te vroeg om het over een definitieve bodem van deze bearmarkt te hebben (‘bottom is in’).

Toch zitten zowel de timing als de koers in het gebied waarin tot nu toe bodems zich vormden. This time it’s different? Daar is wat voor te zeggen. Maar zelfs in een ander monetair/macro regime en met de grootste faillissementen van cryptobedrijven ooit werkt bodemvorming hetzelfde. Het is het proces waarin de laatste weak hands hun activa verkopen aan strong hands, de beleggers die onder geen enkele voorwaarde verkopen.

Ook na andere fenomenale ineenstortingen in de geschiedenis van financiële markten speelde zich dat af. Ook daar verrees uit het stof van de desillusie een volgende bullmarkt.

Er is een omstandigheid waaronder deze keer inderdaad anders kan zijn, namelijk als de ontwikkeling van decentralized technology wordt stopgezet en de adoptie wordt omgekeerd. Net zoals bij de compactcamera, de minidisc en de CDI-speler ooit gebeurde. Het is aan jou als beheerder van je vermogen om de waarschijnlijkheid van dat scenario in te schatten.

In eerdere Alpha’s bekeken we bodemindicatoren. Sommige daarvan zaten nog op een hoger niveau dan in eerdere bullmarkten, zoals bijvoorbeeld de MVRV, de verhouding tussen de market value (MV) en de realized value (RV). Ook die is inmiddels aangekomen op het niveau waar in januari 2015 en december 2018 de bodems vielen.

‘Voor nog een grote stap naar beneden is nieuwe informatie nodig.’ Waar die nieuwe informatie vandaan kan komen? Binnen de cryptowereld zouden nieuwe dominostenen zichtbaar kunnen worden: bedrijven die een scheur in de broek hebben door Luna, Celsius, 3AC, FTX, enzovoorts.

Dit gaat niet oneindig door. De scheiding tussen ‘de goeden’ en ‘de slechten’ wordt steeds beter zichtbaar. Wie deed het met wie? Wie geeft transparantie over vermogensscheiding en bestuur? Wie voegt zich onder streng toezicht? Er komt een punt dat de laatste steen valt. Maar hoe groot de groep van ‘de slechten’ nog is? Wie het weet mag het zeggen.

Buiten de cryptowereld blijven de ogen gericht op de Fed en de macro-economische cijfers die van belang zijn voor de beslissingen van de Fed. Wat dat betreft was dit een rustige week. Geen belangrijke macrocijfers. Geen rentebeslissingen. In de VS was de beurs anderhalve dag gesloten door Thanksgiving.

Als we nog wat verder uitzoomen dan zien we dat de mogelijke falling wedge nog intact is. Zelfs als zich geen nieuwe grote ongelukken voordoen, dan zal de markt nog een hele rij aan betekenisvolle weerstanden moeten overwinnen. De dalende trendlijnen, de realized price en het 200-weekse gemiddelde. Allemaal zitten ze de komende maanden tussen de 17.000 en 25.000 dollar.

De bitcoinkoers in de afgelopen 3 jaar

Verdieping

We beginnen deze week met een boekentip. Een jaar of drie geleden las ik Sandworm van Andy Greenberg: een boek over hackers, overheden en ransomware. Echt een heel gaaf boek dat een mooi inzicht gaf over hoe hackers te werk gaan en dat de sociale component vaak nog groter is dan het technische werk. Het boek leest als science-fiction, maar alle verhalen zijn echt gebeurd. Ik was dan ook blij verrast toen ik een tijdje terug vernam dat Andy een boek over crypto aan het schrijven was. Deze week zag ik hem binnenkomen op mijn kindle.

Het boek heet Tracers in the Dark en gaat over crimineel gebruik van bitcoin. Ik heb even snel door de inhoudsopgave gebladerd en zag dat in ieder geval Mount Gox, Silk Road en Alphabay langskomen. Ik ben erg benieuwd of Greenberg een balans kan houden tussen spannende verhalen vanaf de kant van de law enforcement en de kant van de criminelen. Ik hoop ook meer te weten te komen over de werkwijze van de politiediensten. In het verlengde van dit boek past ook goed de podcast van Lex Fridman van afgelopen week. Hij sprak met Chris Tarbell, de FBI agent die aan de Silk Road zaak werkte.

Gaan we door met een onderwerp dat we al vaker besproken hebben in deze Alpha en Satoshi Radio: de moeilijke situatie waar veel bitcoin miners zich in bevinden. Door de gestegen energieprijzen, dure leningen waarbij het onderpand (miners of bitcoin) in waarde is gedaald en de lage bitcoinprijs zelf is de marge bij veel mining bedrijven erg laag (of zelfs negatief). Nick Hansen in de CEO van bitcoin mining software bedrijf Luxor Technologies en legt uit waar de pijnpunten precies zitten.

‎What Bitcoin Did with Peter McCormack: Bitcoin Mining in Distress with Nick Hansen on Apple Podcasts
‎Show What Bitcoin Did with Peter McCormack, Ep Bitcoin Mining in Distress with Nick Hansen - 24 Nov 2022

Een ander onderwerp dat we redelijk recent hebben besproken in de podcast zijn rollups en dan specifiek voor bitcoin. Voor de ethereum community is het al een tijdje duidelijk: rollups zijn the way forward. Inmiddels is het vorige idee om de blockchain op te schalen, sharding, zelfs naar de achtergrond verdwenen. En wij moeten toegeven: rollups zijn ook mega interessant. Je moet wel een halve wiskundige zijn wil je het een beetje kunnen begrijpen. In deze aflevering van Bankless doet John Light van Sovryn zijn best om het uit te leggen, ondersteund door Eric Wall.

‎Bankless: Alpha Leak | The Bull Case for zkBTC on Apple Podcasts
‎Show Bankless, Ep Alpha Leak | The Bull Case for zkBTC - Nov 18, 2022

Sluiten we af met een ander stuk complexiteit: miner (of maximum) extractable value oftwel MEV. Dat is een probleem dat speelt op elke blockchain, maar groter wordt naarmate de uitdrukkingskracht (programmeerbaarheid) van de blockchain groter wordt. Het probleem speelt dus op dit moment meer bij ethereum dan bij bitcoin, al kan dat in de toekomst veranderen als de uitdrukkingskracht van bitcoin uitgebreid wordt. Goed om in de gaten te houden dus. Het probleem is echter dat, net als bij rollups, de materie vrij taai en complex is. Deze week kwamen we een artikel tegen van Flashbots, dat wel een aardige start is. Ze schreven dit artikel omdat ze bezig zijn met SUAVE, een open source protocol dat de mempool en block builder rol uit elkaar moet trekken.

The Future of MEV is SUAVE | Flashbots
After successfully isolating the centralizing effects of MEV to the block builder role, we turn ourselves toward a new challenge - to decentralize block building itself.

Nieuws

Na het FTX-debacle zijn allerlei zoektochten gestart. Naar de routes die klanttegoeden hebben afgelegd. Naar bedrijven die misschien ook in de problemen komen. Maar ook naar manieren waarop vertrouwen hersteld kan worden in een sector die een flinke deuk heeft opgelopen.

Vorige week zaterdag publiceerde Vitalik Buterin een overzicht van manieren waarop centraal aangestuurde exchanges veiliger kunnen worden. Volgens Vitalik gaan discussies daarover helemaal terug naar 2013. De kern van de uitdaging: bewijzen dat tegoeden van klanten aanwezig zijn en te allen tijde uitbetaald kunnen worden.

Having a safe CEX: proof of solvency and beyond

In deze context komen drie termen regelmatig langs: proof of liabilities, proof of assets, en proof of solvency. Het eerste attest gaat over wat klanten hebben ingebracht, het tweede gaat over wat een bedrijf in kas heeft (soms ook bekend als proof of reserves), en het derde gaat over de directe beschikbaarheid ervan. De hamvraag: hoe lever je die bewijzen zodanig dat ze door iedereen op juistheid te controleren zijn zónder gegevens over klanten prijs te geven?

Voor het leveren van bewijs over de saldi van klanten, beschrijft Vitalik het gebruik van ZK-SNARKs, een afkorting voor Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge. Het verwijst naar een methode waarmee je het bezit van bepaalde informatie kan bewijzen, zoals het saldo van een klant, zonder die informatie te onthullen en zonder enige interactie tussen degene die het bewijs levert en degene die het verifieert. Hoe dat technisch precies werkt, voert te ver voor de Roundup. Maar voor wie toch zin heeft om zich erin vast te bijten: dit is een mooi startpunt.

Voor het leveren van bewijs over wat een bedrijf daadwerkelijk in kas heeft, ziet Vitalik wat beren op de weg. De eenvoudigste methode is dat een bedrijf periodiek middels een on-chain transactie laat zien over de ingebrachte assets te beschikken. Maar dat is tegelijkertijd een veiligheidsrisico: vaak worden de reserves offline bewaard – cold storage – juist om ze te beschermen tegen misbruik. En wat te denken van assets die überhaupt niet transparant zijn, zoals fiatvaluta?

Zelfs als het een bedrijf lukt om het bezit van de klanttegoeden te bewijzen, hoeft dat niet te betekenen dat alles in orde is. In theorie kan een bedrijf diezelfde tegoeden als onderpand gebruiken voor een overeenkomst op papier met een andere partij. In het geval van faillissement kan dat de positie van de klant alsnog verzwakken.

Net voordat we deze Alpha wilden versturen kwam naar buiten dat Binance hun Proof of Reserves systeem publiek heeft gemaakt. Je kan nu zien dat Binance 582.000 bitcoins heeft, terwijl de klanttegoeden 575.000 zijn. Een ratio van 101% dus. Je kan zelf checken of je funds aanwezig zijn en als je wil zelfs de hele Merkle Tree downloaden. Binance zegt dat deze Proof of Reserves in de toekomst gecontroleerd gaat worden door een externe auditor. Ze sluiten zich dus aan bij wat Kraken al een tijdje doet. Coinbase heeft geen publieke Proof of Reserves maar heeft wel een publiekelijk beschikbare jaarrekening, waarin je dezelfde informatie (gecontroleerd door een externe accountant) terug kan vinden.

Afijn, dé oplossing is er nog niet, maar er wordt op volle toeren gezocht. Of, in de woorden van NRC-journalist Marloes de Koning:

Waarschijnlijk beweegt de markt in deze twee richtingen:

  • Centrale beurzen en brokers gaan bewijzen leveren over wat ze bezitten, aangevuld met de publicatie van door accountants gecontroleerde kwartaal- en jaarrekeningen.
  • Decentrale beurzen worden eenvoudiger in gebruik en nemen de noodzaak tot vertrouwen weg omdat alle tegoeden on-chain bewaard worden (en dus ook in te zien zijn).
Het spectrum tussen Don’t be evil en Can’t be evil

Gaan we door met het overige nieuws:

  • Sam Bankman-Fried spreekt op NY Times-conferentie. Ja, dat lees je goed. De gevallen FTX CEO verschijnt op 30 november op de DealBook Summit, een duurbetaald congres waar de toestand binnen de zakenwereld wordt besproken. “Of ik SBF nog steeds zou interviewen?”, vraagt columnist Andrew Sorkin. “Jazeker, er zijn veel belangrijke vragen te beantwoorden.” Op Twitter vraagt men zich vooral af waarom SBF nog niet achter de tralies zit.
  • FTX-medewerkers ontvangen excuusbrief van SBF. Tussen de spijtbetuigingen door beschrijft hij de gebeurtenissen zoals hij ze ervaren heeft. Daarbij rept hij overigens met geen woord over de misbruikte klanttegoeden.
  • Persoonlijke gegevens van FTX-klanten worden niet gepubliceerd. Goed nieuws voor wie van FTX gebruik maakte. In de eerste zitting besloot de rechter dat gegevens van crediteuren vertrouwelijk blijven. De presentatie die tijdens de zitting werd gegeven, kan je hier terugzien (PDF).
  • Geld van klanten FTX mogelijk al verbrast vóór de val van Terra. Dat blijkt uit onderzoek van analysebedrijf CoinMetrics. Ze zien de grootste uitstroom van tegoeden in het vierde kwartaal van 2021. Samengevat lijkt zusterbedrijf Alameda zich te hebben verslikt in de verkrapping van de markt die toen plaatsvond, investeringen in DeFi-markten, en het gebruik van cross-chain bridges.
  • Grote vermogensbeheerder Man Group start cryptofonds. Man Group is ’s werelds grootste op de beurs genoteerde hedgefonds. Ze was al actief op de futuresmarkt en wil de blootstelling uitbreiden. De kanttekening: “We gaan daarbij goed letten op tegenpartijrisico’s”. Dat lijkt ons met het FTX-debacle in het achterhoofd een goed idee.
  • Rusland werkt aan nationale cryptobeurs. Dat meldt de Russische zakenkrant Vedomosti. Naar verluidt is het doel onder meer om belastingontduiking tegen te gaan. Politicus Sergey Altuhov noemt het onzinnig om het bestaan van cryptovaluta te ontkennen en noemt als probleem dat “ze in grote stromen buiten de machtige arm van de staat circuleren”. Daarmee refereert Altuhov naar de belastingpot die geld misloopt.
  • JPMorgan deponeert handelsmerk voor eigen cryptowallet. De registratie is vorige week gespot in het handelsregister. De naam is J.P. Morgan Wallet. De informatie erover is summier, maar het draait om de opslag en handel in cryptovaluta, naast het faciliteren van traditioneel betalingsverkeer.
  • Binance lanceert herstelfonds voor cryptobedrijven met problemen. In het persbericht staat dat Binance zelf 1 miljard dollar in de pot heeft gestopt in de vorm van BUSD. De kas moet “in de nabije toekomst” gespekt worden tot 2 miljard dollar. De eerste stap naar dat doel is gezet; een groep van 7 bedrijven heeft 50 miljoen dollar toegezegd. Zo’n 150 projecten hebben al om steun gevraagd aan het fonds.

Meme van de week

Hebben jullie wat in de uitverkoop gekocht? ;-)

Ten slotte

Deze week hebben we de Alpha Community gelanceerd. Voor wie graag op laag tempo met gelijkgestemden van gedachten wil wisselen, is het een heel waardevolle aanvulling. Zo’n 250 Alpha’s hebben inmiddels een account aangemaakt.

Voor ons is het een eerste stap in een langere roadmap. We kunnen niet wachten om die met jullie te delen, maar er zit niets anders op: er moet nog wat water door de Rijn voordat we daar aan toe zijn.

Tot volgende week!

Groet, goed weekend,
Peter, Bert, en Bart