Artikelen in Alpha Insights

Met Insights maken we Alpha’s deelgenoot van nieuwe inzichten die te maken hebben met het leven in en om financiële markten. Alles komt langs, van technologische tot filosofische thema’s. Dit is het Insights-archief.

Bert Slagter, 3 maanden geleden

In dit derde deel bekijken we waar we zitten in de marktcyclus van bitcoin en welke krachten daar dit jaar invloed op hebben. We bespreken een aantal macro-economische scenario’s en daarna welke vooruitzichten er zijn voor bitcoin.

Lees verder

Bert Slagter, 4 maanden geleden

In het tweede deel van ons vooruitzicht op 2023 zoomen we in op dit jaar en de verschillende krachten die invloed zullen hebben op bitcoin. Invloed op wat het kan, hoe het gebruikt wordt, hoe het gezien wordt, en hoeveel het waard is.

Lees verder

Bert Slagter, 9 maanden geleden

Is een volle gasopslag onze garantie voor een probleemloze winter? Dat zou je haast denken als je ziet hoevaak het erover gaat. We pakten een bierviltje en doken de cijfers in. Conclusie? Wij hebben onze waarschijnlijkheid op een Europese recessie aangepast.

Lees verder

Peter Slagter, één jaar geleden

Sommige analisten zien in de jaren 2020 tot 2022 een periode waarin de wereld structureel is veranderd. Volgens hen breekt een periode van schaarste aan, waarin deglobalisering en protectionisme de boventoon voeren. Waar dat toe leidt? En hoe bitcoin daar een rol in speelt? Lees mee!

Lees verder

Coinbase wil massale adoptie van cryptoactiva ontketenen
Gratis preview

Coinbase wil massale adoptie van cryptoactiva ontketenen

Deze week pakte Coinbase de schijnwerpers met de lancering van Base. Dit platform moet voor miljarden mensen een brugfunctie vervullen naar de cryptoeconomie. Hoe dit precies zit? Dat, en meer, lees je in deze editie van Alpha News!

Lees verder