Artikelen in Alpha Insights

Met Insights maken we Alpha’s deelgenoot van nieuwe inzichten die te maken hebben met het leven in en om financiële markten. Alles komt langs, van technologische tot filosofische thema’s. Dit is het Insights-archief.

Bart Mol, één maand geleden

Een bekend fenomeen tijdens een bearmarkt is FUD: fear, uncertainty and doubt. In een bullmarkt wordt elk nieuwtje positief uitgelegd, in een bearmarkt is elk gerucht aanleiding voor een doemscenario. Het merendeel blijkt achteraf mee te vallen: de angst, onzekerheid en twijfel blijken ongegrond.

Lees verder

Bert Slagter, 7 maanden geleden

In dit derde deel bekijken we waar we zitten in de marktcyclus van bitcoin en welke krachten daar dit jaar invloed op hebben. We bespreken een aantal macro-economische scenario’s en daarna welke vooruitzichten er zijn voor bitcoin.

Lees verder

Bert Slagter, 8 maanden geleden

In het tweede deel van ons vooruitzicht op 2023 zoomen we in op dit jaar en de verschillende krachten die invloed zullen hebben op bitcoin. Invloed op wat het kan, hoe het gebruikt wordt, hoe het gezien wordt, en hoeveel het waard is.

Lees verder

De CBDC is niet om mee te sparen
Gratis preview

De CBDC is niet om mee te sparen

Deze week was onze eigen Bert te gast in de Cryptocast, waar ook Inge van Dijk van DNB aanwezig was. Volgens haar is de CBDC niet gemaakt om te sparen, maar om mee te betalen. Bert geeft zijn reflectie. Verder hebben we deze week een interessante discussie met Pascal Gauthier, de ceo van Ledger.

Lees verder