Hohoho, wij geven iets moois cadeau!

Het is maandag en normaliter ontvang je dan de Alpha News. Maar deze maandag is bijzonder. Het is de laatste maandag van het jaar, en vermoedelijk de op een na laatste voordat de eerste spot bitcoin ETF wordt goedgekeurd. Het is natuurlijk ook eerste kerstdag en dat betekent dat het rustig is. Families en vrienden zijn bij elkaar om terug te kijken op het afgelopen jaar, met elkaar te eten en drinken, en om cadeaus te geven.

Dat laatste gaan wij ook doen.

We kijken terug op een bewogen jaar en zijn blij dat we die met jou mochten beleven. Januari belooft een maand vol vuurwerk te worden. Dat vuurwerk willen we met zoveel als mogelijk Alpha’s beleven. Daarom starten we vandaag een feestweek met als doel om heel Nederland aan te sluiten. We gaan jullie de populairste kerstmannen en -vrouwen van 2023 maken.

Je kunt je hele familie, al je vrienden en kennissen, en al je collega’s en medewerkers een maandabonnement Alpha Plus cadeau doen ter waarde van 25 euro. Er is geen betaling nodig en het abonnement stopt automatisch. Ze hoeven zich alleen in te schrijven met hun e-mailadres.

Daar bovenop gaan we mooie extra cadeaus verloten onder alle bestaande én nieuwe Alpha’s:

 • 1️⃣ 1 miljoen sats (1x)
  Een hoofdprijs van omgerekend 400 euro. Een lekkere start van 2024!
 • 2️⃣ Trezor Safe 3 (3x)
  De Trezor Safe 3 is de nieuwste wallet van Trezor en is de opvolger van de zeer populaire Trezor One.
 • 3️⃣ Ons geld is stuk (5x)
  De Nederlandse bestseller over ons geldsysteem en bitcoin. Verdieping voor jezelf, of een introductie voor iemand anders!

Help je mee met het rondsturen van cadeaus? Stuur je contacten dan naar deze feestpagina. En voor wie inspiratie nodig heeft, je kunt dit bericht kopiëren:

Hi! Je kunt deze week een maand gratis lid worden van Bitcoin Alpha. Wat mij betreft de beste manier om de cryptowereld te volgen en erover te leren. Je maakt daarnaast kans op 1 miljoen sats (400 euro) en andere cadeaus. Check: https://bitcoinalpha.nl/feest/.

Stuur dit kerstcadeau nu naar iedereen van wie jij weet dat ze interesse hebben in crypto. We kunnen hen beschermen en versterken, de community wordt er levendiger van, en wij kunnen verder investeren in de kwaliteit van Bitcoin Alpha!

Begin februari verloten we alle cadeaus en als betaald lid doe jij uiteraard automatisch mee.

Wil je de feestweek een extra boost geven? Je kunt het X-algoritme blij maken met een retweet:

Nieuwsoverzicht

We houden het deze week bij een kort overzicht van nieuwssnacks:

 • Toezichthouder SEC heeft deadline voor spot ETF-aanvragen op 29 december gezet. Aanvragers die deze deadline niet halen, doen niet mee in de eerste ronde van goedkeuringen. Deze goedkeuringsgolf wordt in de week van 8 januari verwacht.
 • Epic Games gaat weer blockchain games toestaan in zijn Store. Games met NFT-features krijgen de rating ‘Adults Only’.
 • Hongkongse ZA bank verleent nu diensten aan meer dan 80 Web3-bedrijven. In de toekomst moeten consumenten ook bij de bank terecht kunnen voor de handel in cryptoactiva.
 • Amerikaanse cryptobedrijven doneren 78 miljoen dollar aan Fairshake. Deze nieuwe lobbyclub wil dat de uitkomst van de presidentsverkiezingen leidt tot een cryptovriendelijk(er) klimaat in de VS. “Money moves the needle”, zei Coinbase-ceo Brian Armstrong.
 • Bulgaarse OM sluit onderzoek naar cryptoleenbedrijf Nexo. Volgens het agentschap is er geen bewijs gevonden voor criminele activiteiten. Nexo is een van de weinige spelers die rampjaar 2022 relatief ongeschonden doorgekomen is.
 • Nigeriaanse centrale bank beëindigt verbod op bankdiensten voor cryptobedrijven. Het verbod gold sinds februari 2021. Banken en andere financiële instellingen mogen zelf nog steeds niets met cryptoactiva doen.
 • Toezichthouder Hongkong opent loket voor spot crypto ETF-aanvragen. HKEx, de effectenbeurs van Hongkong, zegt het besluit “te verwelkomen”.
 • Argentinië staat contracten genoteerd in bitcoin toe. Deze beslissing is genomen door het recent verkozen Argentijnse kabinet, onder leiding van president Javier Milei.

Ten slotte

Voor nu wensen we je hele prettige feestdagen en vanuit de News-crew alvast een goede jaarwisseling. Zet 9 januari 2024 alvast in je agenda: om 8 uur ’s avonds begint de eerstvolgende Q&A op Discord. Daar kun je je er ook voor aanmelden.

Tot volgende week!