De afgelopen maanden waren er weken dat alle podcasts, video’s en artikelen over hetzelfde gingen. De bankencrisis, de weddenschap van Balaji of de aanvallen van de SEC. Dat is nu gelukkig anders. Uit een divers palet aan onderwerpen en gasten kozen we drie podcasts om wat uitgebreider te bespreken.

Eric Wall vertelt over zijn avontuur bij cryptoscam Hex en de Taproot Wizards die als inscription op de bitcoinblockchain worden geplaatst. Nassim Taleb probeert nog maar eens uit te leggen waarom bitcoin gedoemd is te mislukken. Wij denken dat zijn razernij meer met bitcoiners dan met bitcoin zelf te maken heeft. Als derde een interessant gesprek over de recente upgrade van ethereum. En natuurlijk nog een lijstje andere tips, waar vast ook nog wat leuks tussen zit!

💡
In de Alpha Deepen vertellen we jullie elke twee weken welke artikelen, podcasts of video’s ons zijn opgevallen. We vertellen erbij waar het over gaat en wat er interessant aan is. Zo kun je zelf besluiten of het je kostbare tijd waard is! De verhalen van Bart zullen vanaf nu onder de Alpha Insights vlag verstuurd worden.

Zelf iets bijzonders tegengekomen dat je graag wilt delen? Deel het hier in de community, en wie weet nemen we ‘m volgende keer mee in de nieuwsbrief!

Dit is de eerste Deepen in dit format. We horen graag wat jullie ervan vinden. Langer of korter? Meer of minder tips? Je kunt reageren in de community of gewoon een antwoord sturen op deze mail!

Eric Wall over Hex, Wizards en massa-adoptie

In deze podcast gaat gastheer Peter McCormack in gesprek met Eric Wall, die ontzettend veel weet van alle aspecten van bitcoin, maar ook graag stevige kritiek levert.

In het gesprek doet Wall een boekje open over cryptoscam Hex, waar hij als ‘antichrist’ was opgezogen door de community. Volgens Wall volgt Hex-oprichter Richard Heart nauwkeurig het hoofdstuk uit het boek 48 Laws of Power dat beschrijft hoe je een ‘cult-like following’ kunt opbouwen.

Ook vertelt Wall over de Taproot Wizards, een project waarmee hij mensen onderwijst over bitcoin en lightning, en opnieuw wat ‘magic and fun’ terug wil brengen naar de in zijn ogen wat verzuurde bitcoingemeenschap.

Maar het belangrijkste gespreksonderwerp is misschien wel zijn strijd tegen bitcoinmaximalisme. Volgens Wall worden Ammous en Saylor aanbeden terwijl ze gewoon onzin verkondigen. Zijn kernpunt is dat wat ons hier gebracht heeft, ons niet verder brengt. Voor massa-adoptie is een veelzijdiger en minder extremistische cultuur nodig.

Hier zijn wij het mee eens. Bitcoin is voor iedereen. Houd je je aan de regels van het protocol? Dan doe je mee, wat je visie op geld, economie, politiek, voedsel of het leven ook is. De manier waarop Wall het brengt is soms wat clownesk en trollerig. Of je dat prettig vindt, is een kwestie van smaak.

“This group of Bitcoiners that we’ve cultivated for the last couple of years, they are not going to help us to grow this community by a tenfold or a hundredfold anymore.”

‎What Bitcoin Did with Peter McCormack: Bitcoin’s Wall’d Garden with Eric Wall on Apple Podcasts
‎Show What Bitcoin Did with Peter McCormack, Ep Bitcoin’s Wall’d Garden with Eric Wall - 12 Apr 2023