Artikelen in Alpha Deepen

Alpha’s zijn nieuwsgierig en willen hun kennis graag verbreden en verdiepen. Met Deepen zorgen we voor kijk-, lees-, en luistertips op basis van wat we zelf aan content consumeren. Natuurlijk vertellen we erbij wat ons het meest is bijgebleven.

Bart Mol, 9 maanden geleden

Deze week besteden we in de Alpha Deepen iets meer aandacht aan één specifieke podcast. Philosophize This heeft een dubbele aflevering gemaakt over het concept van de panopticon. Dat is een gevangenis waar de gevangene altijd het gevoel heeft bekeken te worden door de bewaker.

Lees verder

Bart Mol, 9 maanden geleden

De afgelopen week ging het veel over de enorme winsten die de drie grote Nederlandse banken in het eerste halfjaar hebben gemaakt. Waarom profiteren de banken wel van de positieve rente en de klanten maar mondjesmaat? In deze Deepen hebben we een artikel voor je dat hier dieper op ingaat.

Lees verder

Bart Mol, 10 maanden geleden

In deze Deepen gaan we het hebben over de lancering van Worldcoin, het universal basic income project van AI wonderboy Sam Altman. Is dit project een dystopische nachtmerrie of een serieuze gooi naar een digitale identiteit voor iedereen?

Lees verder

Bart Mol, één jaar geleden

Udi Wertheimer en Eric Wall hadden een discussie met Vitalik Buterin. Ze probeerden na te gaan wat bitcoiners kunnen leren van ethereum. Daarnaast leren we Rob Goldstein kennen. Hij is de operationeel directeur van BlackRock en vertelt over het bitcoin-avontuur van het bedrijf.

Lees verder

Bert Slagter, één jaar geleden

Deze week was onze eigen Bert te gast in de Cryptocast, waar ook Inge van Dijk van DNB aanwezig was. Volgens haar is de CBDC niet gemaakt om te sparen, maar om mee te betalen. Bert geeft zijn reflectie. Verder hebben we deze week een interessante discussie met Pascal Gauthier, de ceo van Ledger.

Lees verder

Prijs bitcoin daalt na lancering ETF’s, maar waarom?
Gratis preview

Prijs bitcoin daalt na lancering ETF’s, maar waarom?

We kijken terug op een veelbewogen week. Eerst waren we getuige van een chaotisch goedkeuringsproces, vervolgens werden alle details van de eerste handelsdagen vastgelegd. Die zijn de signalen die we opvingen.

Lees verder