Artikelen in Alpha Deepen

Alpha’s zijn nieuwsgierig en willen hun kennis graag verbreden en verdiepen. Met Deepen zorgen we voor kijk-, lees-, en luistertips op basis van wat we zelf aan content consumeren. Natuurlijk vertellen we erbij wat ons het meest is bijgebleven.

Bert Slagter, 7 dagen geleden

Deze week was onze eigen Bert te gast in de Cryptocast, waar ook Inge van Dijk van DNB aanwezig was. Volgens haar is de CBDC niet gemaakt om te sparen, maar om mee te betalen. Bert geeft zijn reflectie. Verder hebben we deze week een interessante discussie met Pascal Gauthier, de ceo van Ledger.

Lees verder

Bart Mol, 4 maanden geleden

Op 16 februari werden de trusted-keys van Wladimir van der Laan verwijderd van de bitcoin github. Een grotere gebeurtenis dan je in eerste instantie zou denken. Wladimir was namelijk sinds 2014 de lead-maintainer van bitcoin core. Zijn ze de bazen of juist de conciërges van bitcoin?

Lees verder

Coinbase wil massale adoptie van cryptoactiva ontketenen
Gratis preview

Coinbase wil massale adoptie van cryptoactiva ontketenen

Deze week pakte Coinbase de schijnwerpers met de lancering van Base. Dit platform moet voor miljarden mensen een brugfunctie vervullen naar de cryptoeconomie. Hoe dit precies zit? Dat, en meer, lees je in deze editie van Alpha News!

Lees verder