Deze maand hebben we weer een aantal prachtige artikelen voor je geselecteerd die gratis te lezen zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het derde artikel over Bert zijn vooruitblik op 2023, Bart zijn gesprekken over bitcoin met ChatGPT en Peter zijn alert over de aanklacht van de CTFC tegen Binance.

💡
Als free member van Bitcoin Alpha ontvangt je iedere maand de Alpha Digest. Daarin blikken we terug, vertellen we je waar de betaalmuur verdween, en schrijven we kort over wat we recent publiceerden. Veel leesplezier!

Nu gratis te lezen

2023: De markt

In de vorige Digest meldden we dat de eerste twee artikelen van Berts vooruitblik op 2023 gratis te lezen waren. Deze maand stellen we het afsluitende deel van deze trilogie gratis beschikbaar. In deze Insights-editie gaat hij dieper in op de staat van de markt en legt hij de verschillende cycli, waarover hij tijdens Satoshi Radio regelamtig te horen is, verder uit.

2023: de markt
In dit derde deel bekijken we waar we zitten in de marktcyclus van bitcoin en welke krachten daar dit jaar invloed op hebben. We bespreken een aantal macro-economische scenario’s en daarna welke vooruitzichten er zijn voor bitcoin.

Het bitcoinmuseum en vijf vragen aan ChatGPT

Bart heeft in maart twee Alpha Insights geschreven. De eerste gaat over de rijke geschiedenis van bitcoin. Het interessante is dat veel van de unieke gebeurtenissen uit de begintijd van de munt nog steeds te zien zijn op verschillende internetfora. In het artikel neemt Bart je als een ervaren gids mee langs alle tentoongestelde stukken:

Bevestiging: 1x ticket bitcoinmuseum
Welkom in het bitcoin museum. Ik zie dat je een Alpha jaarkaart hebt, dan kan je direct naar binnen. Gelukkig ben je vroeg gekomen, we hebben namelijk veel te zien en te bespreken.

In maart was iedereen in de ban van ChatGPT, de door kunstmatige intelligentie aangedreven chatbot van OpenAI. Ook wij raakten geïntrigeerd door dit fenomeen. We waren natuurlijk erg benieuwd naar wat zo’n chatbot weet over bitcoin. We peilden daarom het kennisniveau aan de hand van vijf prangende vragen.

Vijf Bitcoin vragen aan ChatGPT
Je hebt het de afgelopen weken vast langs zien komen: ChatGPT. Nadat we vorig jaar de hype rondom text to image AI’s hebben gezien (DALL·E 2 en Midjourney) was het de afgelopen tijd de beurt aan large language models en chatbots.

Toezichthouder sleept Binance voor de rechter

In maart had Peter het druk met de bankencrisis in de VS. Deze was voor ons met name interessant omdat er een aantal cryptovriendelijke banken bij betrokken waren. Wil je dat teruglezen? Dat kan hier, hier en hier.

De aandacht verschoof van bank naar toezichthouder toen de CFTC aan het einde van de maand een aanklacht indiende tegen Binance. De markt reageerde daar sterk op, met als gevolg een Alert in de inbox van Alpha-abonnees. Met de kennis van nu is het zeker de moeite waard om dit nog eens terug te lezen.

Toezichthouder sleept Binance voor de rechter
CFTC start civiele procedure tegen Binance wegens aanbieden financiële producten zonder registratie. Aanklacht omvat onder meer illegale activiteiten, ondoorzichtige bedrijfsstructuur en het omzeilen van Amerikaanse regelgeving. Gevolgen voor Binance en markt onzeker.

Recent gepubliceerd

Twee Binance Alerts: rechtszaak en vertrek uit Nederland

In de gratis artikelen van deze maand kun je lezen dat Binance in maart te maken kreeg met een aanklacht van de CFTC. Inmiddels is daar ook een aanklacht van de andere toezichthouder bijgekomen. De aanklacht van de SEC overlapt deels met die van de CFTC, maar bevat ook nieuwe ingrediënten. Je leest er alles over in de Alpha Alert.

Markt beweegt door Amerikaanse aanklacht tegen Binance en CZ
Binance en ceo Changpeng Zhao zijn aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder SEC. De markt reageert erop met forse prijsdalingen. Waar wij nu op letten? Dat lees je hier.

Op 16 juni werd bekend dat Binance, onder druk van DNB, Nederland gaat verlaten. Dit betekent dat Nederlanders geen account meer kunnen aanmaken en niet meer kunnen handelen. Het is dus tijd om je tegoeden van de exchange te halen:

Binance vertrekt uit Nederland, actie vereist
Binance vertrekt per 17 juli uit Nederland. Registraties van Nederlandse klanten zijn per direct gesloten. Bestaande klanten hebben tot 12 juli de tijd om hun tegoeden om te zetten. Na 17 juli kunnen die enkel nog worden opgenomen.

Een nieuwe weekly cycle

Bert schreef deze maand over een opvallende gebeurtenis bij de Fed: die verhoogde de rente voor het eerst in lange tijd niet. Fed-voorzitter Jerome Powell gaf hierbij aan dat ze nog niet klaar zijn met het bestrijden van de inflatie. Maar hoe lang kunnen ze de rente nog zo hoog houden? Natuurlijk gaat Bert ook in op de hogere bitcoinkoers na het nieuws van BlackRock. Staan we aan het begin van een nieuwe weekly cycle?

Een nieuwe weekly cycle
De bitcoinkoers steeg 20%, aangejaagd door een voortdurende stroom van grote financiële instellingen die zich op de cryptomarkt begeven. Bitcoin doet het goed, kunnen altcoins het een beetje bijbenen? En is dit nu het begin van een nieuwe weekly cycle voor bitcoin?

’s Werelds grootste vermogensbeheerder loopt warm voor bitcoin?

Het nieuws over BlackRock kwam natuurlijk ook terug in de Alpha News. Peter legt je precies uit wat je wel en niet kunt verwachten van de ETF-aanvraag van deze vermogensgigant. Op Twitter vind je de wildste prijsvoorspellingen. Kunnen we daadwerkelijk een Bitcoin-koers van $100.000 verwachten?

’s Werelds grootste vermogensbeheerder loopt warm voor bitcoin?
De race om de eerste spot bitcoin ETF van de Verenigde Staten is weer gestart. BlackRock heeft een aanvraag ingediend en dat houdt de gemoederen bezig. Komt die ETF er dan toch? En wat betekent dat?

Juni was een behoorlijk heftige maand, met goed en slecht nieuws. Jij bent in ieder geval weer helemaal bij.